Jest to proste i szybkie danie, które bez problemu można przygotować zarówno z rodzicami w domu, jak i w szkole podczas takich zajęć, jak nasze. Dzieciom bardzo smakowały kanapki z przygotowaną pastą i tak jak zawsze - prosiły o „dużą dokładkę”. Samo zdrowie.
02.10.2015 roku uczniowie świetlicy postanowili wzmocnić swoją odporność. Tego dnia „zajadaliśmy się” kanapkami z miodkiem. Każdy z nas doskonale wie, że miód posiada właściwości lecznicze. Dodajemy go do herbaty, mleka, twarożku bądź płatków śniadaniowych nie tylko dla smaku, ale również dla zdrowia. Miód nazywany jest naturalnym antybiotykiem, albowiem sprzyja leczeniu wielu różnych schorzeń. Dzięki cennym związkom pochodzącym z nektaru niektórych roślin, hamuje on rozwój drobnoustrojów, działa bakteriostatycznie i antyseptycznie. Ponadto pobudza układ immunologiczny, podnosząc odporność organizmu. Może też działać regenerująco i przeciwbólowo. Dzięki wysokoenergetycznym składnikom jest bardzo odżywczy, wzmacnia, poprawia wydolność serca, a także stymuluje produkcję czerwonych krwinek i hemoglobiny. W związku z powyższym, od października do końca stycznia uczniowie świetlicy będą regularnie (raz w tygodniu) zajadali się pysznymi kanapkami z miodem, ażeby wzmocnić swój organizm, pobudzić układ immunologiczny i poprawić wydolność małych serduszek. Mamy nadzieję, że z każdym kolejnym tygodniem będzie przybywało chętnych do włączenia się w naszą „świetlicową, miodową akcję”.