15 grudnia klasa 3e uczestniczyła w warsztatach kulinarnych i konferencji zorganizowanej przez uczniów i nauczycieli Powiatowego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Legionowie.
Spotkanie odbyło się w Poczytalni Miejskiej.
Podczas części teoretycznej uczniowie mogli zapoznać się z procesem tworzenia mrożonek firmy Hortex, jak również posłuchać rad dietetyka na temat zdrowego odżywania i kształtowania prawidłowych nawyków zdrowotnych.
Po zakończeniu konferencji na dzieci czekały panie nauczycielki z Przedszkola nr 12, które zapoznały uczniów z grami na temat kodowania.
Gdy każdy rozegrał partię wymagającą myślenia logicznego uczniowie przeszli do części praktyczno-warsztatowej.
Starsi koledzy i koleżanki z PZSP pokazali jak przygotować zdrowe i ciekawe przekąski z owoców, warzyw i przypraw.
Na zgłodniałych też czekał słodki, ale zdrowy poczęstunek.