15 grudnia klasa 3e uczestniczyła w warsztatach kulinarnych i konferencji zorganizowanej przez uczniów i nauczycieli Powiatowego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Legionowie. 
Spotkanie odbyło się w Poczytalni Miejskiej. 
Podczas części teoretycznej uczniowie mogli zapoznać się z procesem tworzenia mrożonek firmy Hortex, jak również posłuchać rad dietetyka na temat zdrowego odżywania i kształtowania prawidłowych nawyków zdrowotnych. 
Po zakończeniu konferencji na dzieci czekały panie nauczycielki z Przedszkola nr 12, które zapoznały uczniów z grami na temat kodowania. 
Gdy każdy rozegrał partię wymagającą myślenia logicznego uczniowie przeszli do części praktyczno-warsztatowej. 
Starsi koledzy i koleżanki z PZSP pokazali jak przygotować zdrowe i ciekawe przekąski z owoców, warzyw i przypraw. 
Na zgłodniałych też czekał słodki, ale zdrowy poczęstunek.
					






























